Pirelli Connesso – Mindent tud

A világon elsőként készített el a Pirelli egy teljeskörű guminyomást monitirozó rendszert, amit a 2017-es genfi autókiállításon mutattak be. A minden szempontból úttörőnek számító konstrukciónak köszönhetően a gumiabroncs képes kommunikálni az okostelefonokkal, kulcsfontosságú adatokkal látva el a sofőrt. A Pirelli mobilos alkalmazása megjeleníti az abroncsok állapotát, a sofőr nyomon követheti az gumik hőmérsékletét és kopását, így mindig a tapadási határt kihasználva autózhat. A rendszert elsősorban a felsőkategóriás sportkocsikba szánják, de a mindennapi autóhasználatban is igen jó szolgálatot tehet.

 

A rendszert Pirelli Connesso névre keresztelték, elsőként a P Zero és a Sottozero abroncsokon lesz elérhető. Lényege, hogy az abroncs falába épített érzékelők folyamatosan adatokat küldenek az autó fedélzeti számítógépére, valamint a beállított okostelefonra, ahol a Pirelli alkalmazásának segítségével megjeleníthetjük azokat. Az okostelefon továbbítja az információkat a Pirelli felhőszolgáltatásába, így azok a világon bárhonnan elérhetőek a tulajdonos számára. A Pirelli Connesso képes felismerni az egyes kerekeken lévő köpenyeket, jelzi a hozzájuk tartozó nyomás, hőmérséklet, valamint terhelési értékeket, továbbá az abroncsok futásteljesítményét, mindezt menet közben, akár parkoló állapotban is. A jövőbeli kiadásokban a Pirelli további funkciókkal bővíti a rendszert, ilyen például az egyes abroncsok hátralévő élettartamának meghatározása, valamint egy elektronikus nyomásmérő funkció, amely a nyomás növekedésének pontos követését hivatott szolgálni annak érdekében, hogy ne legyen szükség az abroncsok lehűlésének kivárására a pontos nyomásérték meghatározásához.

Amennyiben probléma adódik az abroncsokkal, például alacsony a nyomás vagy a profilmélység a kívánt érték alá csökken, úgy a rendszer értesíti a sofőrt a problémáról, GPS rendszer segítségével megkeresi a legközelebbi műhelyeket, így a sofőr időpontot foglalhatunk a nyomás beállítására vagy az abroncsok cseréjére, mindezt közvetlenül az okostelefonján keresztül.

 

 

A jelenlegi TPMS rendszerektől eltérően a Pirelli Connessot úgy tervezték, hogy akkor is működjön, ha az autó éppen parkol, a rendszer későbbi kiadásaiban képes lesz távolról nyomon követni a nyomásesést és meghatározni a cserélési valamint karbantartási feladatokat. A rendszer így prediktív karbantartást biztosít, melyet az autóvezetőkön kívül a flottákkal, és az autók megosztásával foglalkozó szervíz menedzserek használhatnak ki.

A technológia először az Egyesült Államokban válik elérhetővé, a 19 hüvelykes, vagy annál nagyobb abroncsok esetén. Európában előreláthatólag a nyár folyamán kerülnek forgalomba ilyen abroncsok, a normál köpenyeknél valamivel magasabb áron.felnigumi.hu

Forgalmazott termékek:
BARUM BFGOODRICH BRIDGESTONE CONTINENTAL DAYTON DEBICA DUNLOP DURO EUROTEC FALKEN FEDERAL FIRESTONE FIRSTSTOP FULDA GENERAL GOODYEAR GT RADIAL HANKOOK INFINITY KINGSTAR KLEBER KORMORAN KUMHO MATADOR MICHELIN NOKIAN PIRELLI ROADSTONE SAVA SEMPERIT SPORTIVA TIGAR TOYO UNIROYAL VREDESTEIN YOKOHAMA

Felnigumi.hu kedvezményes áron talál nálunk a legnépszerűbb márkájú gumiabroncsokból, nagy választékban alacsony árakon. Olcsó árak csúcsminőségű gumik!

Felnigumi.hu gumiabroncs webáruház, széles méretválasztékkal óriási választék mindig aktuális raktárkészlettel.


Gyártók | Mintázatok | Méretek
gumi